Honningmarineret ørred og grillede grøntsager

Duften af grillmad, et koldt glas hvidvin foran campingvognen og hygge med familien eller gode venner og naboer. Det er indbegrebet af dansk sommer.

Vi har fået Anne-Kathrine, som er kvinden bag den populære madblog madenimitliv.dk, til at lave en lækker grillret, som du kan hygge dig med at lave, når du er ude og nyde den dejlige danske sommer på camping.

Rigtig god fornøjelse!

Honningmarineret ørred og grillede grøntsager

4 pers.
Honningmarineret ørred

  • 1 ørredside uden ben (700-800 gr)
  • 1 usprøjtet citron
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk honning
  • Frisk timian
  • Salt og peber


Grillede grøntsager

  • 1 bdt små gulerødder
  • 3 peberfrugter, gerne i forskellige farver
  • 2 squash
  • 3 rødløg
  • 250 gr stilktomater
  • Olivenolie
  • 200 gr salatost (feta)
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Sådan gør du!

Ørred:

  • Gå ørredsiden efter og tjek for fiskeben. Fjern evt. ben med en pincet.

  • Læg fisken på et stykke stanniol med skindsiden nedad og fold stanniolsiderne let op om fisken.

  • Halver citronen og pres saften af den ene halvdel. Den anden halve citron skæres i tynde skiver.

  • Rør citronsaft sammen med olivenolie, honning, salt og peber til en marinade. Fordel marinaden ovenpå fisken og placer citronskiverne og lidt frisk timian på toppen.

  • Steg fisken på grillen (indirekte varme) i ca 15 minutter, indtil den er lige netop mør. Den må endelig ikke steges for længe, så den begynder at danne hvidt skum. Kommer der hvidt skum, skal fisken omgående fjernes fra varmen. Ellers risikerer man, at den bliver tør og kedelig.

Grillede grøntsager:

  • Rengør grøntsagerne. Klip toppen af gulerødderne, del peberfrugterne i kvarte og fjern stilk og frøstol, skær squash i skiver á ca 2 cm tykkelse og skræl rødløgene og skær dem i kvarte. Lad tomaterne blive på stilken.
  • Spray eller pensl grøntsagerne med olivenolie og drys med salt og peber.
  • Grill grøntsagerne på en varm grill eller grillpande indtil de er lige netop møre og har fine striber.
  • Anret grøntsagerne på et fad og krydr med lidt ekstra salt og peber.
  • Smuldr salatosten på toppen og pynt med frisk timian. 

Server de grillede grøntsager varme, lune eller kolde sammen med den honningmarinerede ørred og små nye kartofler.

Tip!
I stedet for ørred kan man bruge en lakseside. Både ørred og laks kan tilberedes i ovnen i stedet for på grill. Tilberedningstiden er ca. 15 minutter v/ 200 °C (varmluft).

Velbekomme