Nachos med kylling på bål
Mad over bål er altså noget helt særligt. Hvis du ikke skulle gøre det, når du er på camping, hvornår så?
Vi har fået Anne-Kathrine, som er kvinden bag den populære madblog madenimitliv.dk, til at lave en lækker ret, som du kan hygge dig med at lave sammen med børnene, familien eller vennerne, når du er ude og nyde den dejlige danske sommer på camping.
Rigtig god fornøjelse!
Opskriften til nachos med kylling på bål
4 pers.
- 1 ps tortillachips
- 2 stk. stegt eller grillet kyllingebryst
- 1 ds kidneybønner, skyllede og afdryppede (kan udelades)
- 1 ds majs
- 150 gr revet ost, fx cheddar
- 100 gr cherrytomater
- Sorte eller grønne oliven (kan udelades)
- Friskhakket persille eller koriander
- Salsa, guacamole og creme fraiche til servering
- Desuden – en støbejernspande eller lignende, der kan tåle varme (uden plastikhåndtag)
Sådan gør du!
- Læg evt. et stykke bagepapir i bunden af panden, men pas på papiret ikke går op over kanterne. Så kan der gå ild i det.
- Fordel tortillachips i bunden af panden.
- Pluk eller skær kyllingen i mindre stykker og kom den ovenpå chipsene sammen med kidneybønner og majs. Drys med revet ost på toppen.
- Bred gløderne i bålet ud i et jævnt lag og sæt panden ovenpå gløderne, indtil osten er smeltet og chipsene er lune. Brug evt. et låg, så går det lidt hurtigere.
- Tag panden af varmen. Husk, at både pande og håndtag er meget varme.
- Pynt de lune nachos med små tomater, oliven og et drys finthakket persille eller koriander på toppen. Det er også lækkert at bruge forårsløg skåret i tynde ringe og avocado i tern.
- Server bålnachos med salsa, guacamole og creme fraiche.
I stedet for en støbejernspande kan du lave bålnachos i en alubakke eller lignende, der kan tåle høj varme.
Du kan også nemt bage nachos med kylling i ovnen.