One pot pasta med chorizo på bål
Mad over bål er indbegrebet af hygge. Hvis der ikke skulle være tid til det, når I er på camping - hvornår så? Find bålgryden frem, slå tæpperne ud på jorden og lad alle være med i processen med at tænde op, snitte grøntsager og holde øje med retten.
Vi har fået Maria Christensen, som er kvinden bag den populære madblog Mad og kærlighed, til at lave en lækker ret, som er enkel at lave over bål, når du er på camping.
Rigtig god fornøjelse.
Bålmad er hyggemad
Opskriften til one pot pasta med chorizo
Mindst 4 personer
30 minutter
Ingrediensliste
500 g pasta penne
1 stor squash, ca. 450 g, revet
2 rødløg, i tern
4 fed hvidløg, presset
100 g chorizo, i små tern
4 dl madlavningsfløde 18%
8 dl vand
125 g frisk mozzarella, en kugle
2 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret timian
2 tsk salt og peber
Evt. 1-2 tsk røget paprika
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne kommes i en stor gryde. Placer gryden over gløderne på bålet. Har du en rist over bålet kan denne også bruges for at den står mere stabilt.
Retten simrekoger under låg i ca. 15 minutter - husk at røre i gryden et par gange undervejs og hold godt øje, da varmen over bål kan variere meget mere end på komfur.
Smag på en pasta. Når de er færdigkogt, er retten klar. Smag til med ekstra salt og peber.
Server evt. lidt revet hård ost ved siden af. Fx parmesanost.
Du kan lune lidt brød på bålet og servere til retten.
Tip til opskriften!
Du kan sagtens udskifte chorizo med bacontern eller fx noget mere kød. Det kan anbefales at svitse bacon/kød af i gryden først. Derefter kan alle ingredienserne tilsættes og fremgangsmåden følges.
Ønsker du en vegetarisk udgave kan du fx tilsætte svampe i stedet for chorizo.
Du kan også sagtens bruge andre grøntsager til retten.
Retten kan også nemt laves på et komfur.